Info

Spojenie hudby, tanca, dobrej nálady, cigánskej s pivom a letnej nočnej oblohy má ďalšie slovenské synonymum: festival LOMOZ. Je to vcelku jednoduché. Na plochu betónového ihriska umiestnime pódium s ozvučením a osvetlením. K pódiu pristavíme schody, po ktorých prídu muzikanti s bezkonkurenčnou hudobnou produkciou. Pred pódium sa postaví publikum, z ľavej strany guláš – z pravej strany cigánska a podobné. Pivo všade dokola a nahusto. A keďže sme v Orešanoch a nie hocijakých ale Horných, tak aj dobré víno!

No a potom to všetko môže začať. Svetlá (ON), zvuk (ON), volume (dangerous)! Už ich normálne počujem: mladí orešanskí rockeri štartujú festival. Síce teraz v polovici apríla, keď píšem tento festivalový editorial, ešte len chystajú repertoár a vymýšľajú názov skupiny. No ale ja už normálne počujem ich neopakovateľný júnový sound. A poviem vám: je to lábuš! Už dávno som vedel, že náš festival by nemohol otvoriť nikto iný!

Festival LOMOZ organizuje Občianske združenie LOMOZ. Všetko, čo o združení v tejto chvíli potrebujete vedieť, je, že sme partička mladých nadšencov, ktorí robia, čo vedia, aby v Orešanoch nekvitla lenivosť a nuda. Komu nestačí táto vyčerpávajúca charakteristika, nájde, čo potrebuje priamo na webe lomozu.

Zábavná vec na tomto našom festivale je, že nepotrebujete vstupenky. Úplne v pohode prídete, posadíte sa, alebo sa postavíte a necháte si servírovať zábavu a dobrú hudbu. Takže si na 11. júna 2011 absolútne nič neplánujte, lebo by ste to potom museli zrušiť. Veď v Horných Orešanoch je festival LOMOZ!